Лiто на Полтавщинi

Вилена Золотова
Яке привабливе, красиве лiто на Полтавщинi!
Безкрайнi, покритi немов зеленым килимом -
Простяглися понад  рiчкою густi, зеленi доли,
Захищенi вiд вiтру високим та шумливим  гаем.

Там сокорини дiстають верхiвками до неба,
Шепочуть завжди весело, та грають з хмарами.
Розкидистi гiлля такi, навiть шатра не треба,
Укриють всiх вiд сонця i дощу неначе крилами.

Весь день на выгулi самi собi качки та гуси
Пасуться, фiльтрують з шумом в рiчцi воду -
Ряску находять. Пiд вечiр, горделивo-чиннi,
Выкупанi, ситi, по дорiжцi йдуть до свого дому.