В НАТО

Антонина Димитрова -Болгария
               На поета с китара Анатолий Евсеенко.

            

С „Фанфарна ода” членството ни в НАТО
възпя на времето един министър,
че НАТО е съюзник и приятел,
народа убеждават напористо.

И договор коварен Сатаната,
с целувката на Юда подпечатан,
на политици подли и лукави
поднесе кървав подпис да поставят.

Не позволиха на народа даже
ни мнение, ни воля да изкаже.
Продажници натрапиха в страната
окупационните войски на НАТО.

Отечества да няма! Нищо свято!
Да няма независими държави!
Човекът бързо в нагъл консуматор
да се превърне! Всичко да забрави!

Традиции, старинни обичаи –
културата на древните народи…
За всичко ценно НАТО днес нехае
и вред изсипва „умните” си бомби.

Тъй злобно срещу братска нам Русия
днес ПРО размахват ежечасно.
Кого ли убеждават с всички сили,
че за Русия туй не е опасно?!

И ако враг Русия е за НАТО,
явява ли се враг за нас тогава?!
Но да забием нож в гърба на брата,
дали, аз питам, съвест позволява?

Защо и срещу Сърбия съседна
Те бомби с обеднен уран гърмяха?!
Ирак, Египет…Либия последва…
И Сирия…в Украйна се не спряха…


Боли ме за народи, дето страдат,
и за разпадащите се държави –
безмилостно пречупен кръст ги мачка
до смърт във адска човекомелачка:

„– Не сте демократични никак вече,
„ДИКТАТОРЪТ” ви пречи ни отдавна.
Тук „нежна” революцийка ще спретнем,
ще се излее яростта площадна.

И после ще ви сложим „по-човечен”,
(разбирай НАШ агент), „демократичен”.
Тогава чак ще разберете вече,
че интересът ни стои над всичко.

За СВОБОДАТА просто забравете
и бързо с ДЕМОКРАЦИЯ сменете!
Тъй с евро-атлантическото слово
е „гражданското общество” готово!

Но, че това е всичко, не мислете
и „ценностите” нови споделете
със другите народи, дето смеят
свободно да се самоопределят

и границите свои отстояват,
на пътя ни с оръжие застават.”
В поредната съсипана държава
убийствата на НАТО продължават.

Избиват лидери, народи цели,
които да се борят са посмели
за своето Отечество пресвято…
За древната култура и земята

кръвта си до последно те проливат,
а НАТО-вските бесни кръвопийци
тъй ненаситно с нея се опиват,
че и невинните деца  затриват…

Защо ли още нашата държава
да бъде съучастник продължава
на тази вакханалия фашистка?!
Това ли днес народът ни поиска?!

На Чичо Сам ще плащаме ли вечно
безумните военни авантюри?!
Ще пращаме ли български момчета
за пушечно месо, да ги погубят?!

Обединени с руските ни братя
и с общи сили, и за правда свята,
един голям и здрав юмрук да станем
и смело срещу НАТО да застанем!

Да победим фашизма още можем
и Сатаната мъртъв да положим.
Да си възвърнем трябва СВОБОДАТА,
Земята да опазим за децата!