***

Галина Танай
горло співає еллу
у кріслі навпроти
розкидаються ноги
лінія темних пальців
досконала й доречна для миті
цілком особливої
я її відчуваю на дотик
і уявляю:
твоє горло -
гранений стакан
з неодмінним віскі
так починається і кінчається
ідеальний день
для ідеальних днів
необхідне сонце
довгі пальці скло
і твоє глибоке горло
що безтурботно розспівує
еллу фіцджеральд