***

Галина Танай
сповільнивши
рухи і дихання
у чутті катастрофи
жінки
особливо легкі
хворобливо-красиві
говорять про сни
і вперто мовчать
про страх.

пророцтво війни
замкнене в довгих пальцях
згорнувшись змією
пестить вуста
і лона
пророцтво війни
у формулі їхньої крові
чуття катастроф
гострить
теплуватий рот

сповільнивши
рухи і темряву
в сновидіннях
жінки
лихоманно-гарячі
і хижо розкриті
танцюють свій страх
на пульсуючім горлі епохи

пророцтво війни
це те
що б'ється у ребрах
пророцтво війни
це голод
у жовтих вікнах
війна
це облік
ми всі
уперто проходим
по колах і петлях
субстантивованих жахів

чуття катастрофи
пестить червоні лона
полощеться прапорами
на полюсах

чуття катастрофи
по вигнутім горлі епохи
пройшовши надрізом
дзвенить
у терпких голосах