пiсля спеки кiнчаються iгри з нiмецьких кiн

Галина Танай
після спеки кінчаються ігри з німецьких кін:
уніформа, криваві ночі, перли із лона
час забування
час пересохлих шкір
час застигання снів
горлових
кольорових.

після спеки спадатиме кров у заплавах вен
після бою від нас лишається прах і подих
різані тіні
тихо згортають день
лижуть гілки й траву
мармурово
холодну

сонце робить гнучкими наші стрункі голоси
заливає золотом теплі роти і рани
гостре мовчання
в ночі скляних ножів
точить з легких кісток
шорохкі
бумеранги.