Як свiжi тумани осiннi

Святослав Янковский
Як  свіжі  тумани  осінні 
В  пустельнім  безмовнім  краю, 
Неначе  від  холоду  сині 
Ялини  сплять  в  сірім  гаю... 

Як  ранок  північний  похмурий, 
Як  ріки  величезні  в  нас! 
Повільно,  у  вічному  сумі, 
Ми  в  мріях  проводимо  час...