Куполи, мов сльози неба...

Валерий Валуев
***
Куполи, мов сльози неба,
Що стікають з ніжних вій -
Матір Божу товстий демон
Запросив на танець свій.

Злато дзвонить замість дзвонів,
Ладан напхано в кальян,
Миро ллється із долонь
Масажистів таїтян.

Чорний кінь металом пахне
З вівтаря, мов свіжа ржа,
П’є святую кров причастя,
Затуливши лик Христа…   

20.07.12