Капки акварел-47. Усещане за идващата Есен

Борис Калинов
В онази нощ на падащи звезди,
в която Вятърът нашепваше
скиталчески думи,
долових, как идва Есента
с първи позлатени листи
боднати в разветите коси…
Ето я! Пристъпва бавно- бавно
с боси стъпала
по затревени друми.
В очите- нега от утринни мъгли,
като горчилка на кафе,
като дим от цигара…
„Така е!”- Казвам си.
И няма как!
Един светилник някъде догаря…

Б.Калинов-Странник
17.08.2012г.
Банско
Художник: Б.Калинов -"Усещане за есен" -комп. рисунка