Красимир Георгиев. Вятьр ще вее, ще вали дъжд

Лайма Дебесюнене
Krasimiras Georgijevas. Dar vejai pucia, lietus lyja

Prie mano kapo niekas neskaitys eiliu.
Keli draugai i duobe zemes grumstus mes.
Kazkas pravirks, kazkas gal nusikeiks,
Manes jau nebebus – prisiminimai liks.

Красимир Георгиев
ВЯТЪР ЩЕ ВЕЕ, ЩЕ ВАЛИ ДЪЖД

Няма да се четат стихове на погребението.
Само 5-6 души ще хвърлят пръст върху гроба ми.
Някой ще отрони сълза, друг ще напсува времето.
И ще се превърна в спомен.