Аркадий Белкин-Уходят лучшие...

Величка Петрова
;
Уходят лучшие...
Аркадий Белкин
 
 Уходят лучшие из лучших -
   Как будто отбирает их
                сам бог.
   Уходят вдаль,
              за облака,
                за тучи,
   Уходят за невидимый порог.
   И остаются после
                сиротливо
   Родные и друзья
                ушедших тех
   И только
                памятью счастливой -
   Их жизнь,
                их роли,
                их успех.
            

 
НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ОТИВАТ…
                Превод  Величка Петрова

http://www.stihi.ru/2011/05/02/8539

Най, сред най-добрите  си отиват.
Бог, като че ли 
взема ги сам.
Напускат ни,
и на далеч се скриват
                зад облаци,
                орляци ли,
                не знам.
И прага
невидимия
ги сбира…

Самотните пък
Мигове
 намират

Останали сиротни, без утехи,
приятели и  близки се тешат
с незабравимите  им  роли и успехи,
щастливи, техния живот да споделят.
;