Павучок

Николай Николаевич Хименко
Жив собі був павучок.
Невеличкий з ніготок.
Лапки мав такі пухнасті,
Спинку й пузо теж лахмасті.
З нірки вийшов подивитись.
Чим би його поживитись.
Виглядає із гори.
Прямо із своєї нори.
Що була в кутку на стелі.
У зовсім новій оселі.
Чи спіймався хтось у сітку.
З павутини таку клітку?
Глядь туди, а там біда.
Павутини вже нема.
Хтось тут файно прибирає.
Павутину всю збирає.
Треба мабуть звідси йти.
Стару хатку десь знайти.
Де живуть похилі люди.
Там чіпати ніхто не буде.
© Миколай Хименко