Шуй даласы

Лиен Пак
Туган жерiм жайылган,
Шуй даласы.
Иiлiп озен жугiрген,
куй даласы.
Оленiмдi силайын,
Аскар тауга.
Кок аспанда кун нурлап кала берсiн.

Жыр ойнаган гул мойында ак кобелек.
Сулу кыздай жайнаган бул-бул шешек.
Асау тайдай бурандап жел жугiрер,
Алдилеген бопесiн ан келiншек.
Бул далага карасам жан киалдап
Акемнiн домбырасындай Шуй аялап.
Бул далага коз салып карамасам
Конiлiм орын таппай кияктанып!