йе

Данаил Петров Досев
тук ти премина покрай мен с друг
 не можа да прелетиш
но се препъна

магарето не е слон
в бургас купчина
земетресението в перник майка
вързънъ зъ парното изчезнало
момиче в снега(
пожар гори гората вие ми се
свят от пушеци

снимат  порнофилми в бели фургони при нужда
шофюра тргва плавно за да не разваля снимките

всред черква света софия ковчег и булка
край барселона заловени платноходки с тонове
от граждански войни и изнасилвания

нищо особено
а джими еди да не се прехвали
както и станко от стоян

офлянкване с простуда

защото личният ми цар я тикна с приказка в
бедните луди помислиха че  ще плати

ту влизаш ту излизаш от
районно
в стихотворение от лорка

погалват те с палка и с крем дунавски вълни
за да преспиваш на таван
нозете ми са бяли кост