Висоцки

Валентин Йорданов
Горе го познаха по гласа
 и не го допуснаха във Ада.
Грабна си китарата - запя,
а звездите почнаха да падат.
 
Слънцето забърза към нощта
 да послуша, спря се пък луната.
Той срещу канона възропта
 и събра в магия светлината.
 
Дяволът от мъка се напи.
Ангели му сториха кордон.
Бог разстла пътека от звезди
и му даде своя собствен трон.