Одам

Дитё Индиго
Маро одам набояд хони дигар,
Зи дасти одами халк,х,о чашида
Басе талхиву гашта хуни ч,игар,
Басо мардон рехта оби дида.
Бароям талханд ашкони модар,
Ки фарзандаш ба армон норасида.
Зи одам гурги даште бегунох,тар,
Ки дар куштори гургон суд надида.
Ба чуз одам зи бах,ри моли заргар
Нач,уяд марги к,авм хеч, офарида,
Аз ин руям махон ин ном дигар!
Басам "инсон" то ч,он аз тан норах,ида.