Препиване с любов

Валентин Йорданов
Не от любов, а с любов ще препия.
Нека ме дави жесток махмурлук,
като животно ранено да вия -
тя, любовта, е без цвят и без звук.
 
Само ухае. А благите пръски
 дето полепнат - поникват цветя.
От аромата им нежен възкръсва
 пламък на нова любовна игра.
 
Допир на чувства. Конвулсно потръпват
двете разголени наши мечти.
Те от наслада в една се превръщат,
белег между им съвсем не личи.
 
Не от любов, а с любов ще препия,
без притеснения, без капчица свян.
Няма по-силна от тази магия -
с пръст да те сочат: „С любов е пиян!”