Еднокрилият ангел

Валентин Йорданов
Да те прегърна - но съм еднокрил.
Не съм от съвършените ще значи,
но някъде във себе си съм скрил
 очите вместо мене, дето плачат.
 
Там всичко подредено е по две -
две топли длани, две горещи устни.
Не трябва ли да имам две криле
 да те прегърна, за да те почувствам?
 
Но кой съм аз да съдя Бога мой?
Така решил е, еднокрил да бъда.
Двукрил е редно да е само Той,
затуй ме срещна с теб. Нали е мъдър?
 
Аз истината Божия прозрях
 и нека любовта си не пестим.
Защо сме с по едно крило разбрах -
прегърнем ли се с теб - да полетим.