Каламбур на беларускай мове - 20

Леонид Ганчаров
Каламбур пра навальніцу


Схавацца ў гэтым садзе мы
                з табой амаль ПАСПЕЛІ,
Частую цябе вішнямі, якія ўжо ПАСПЕЛІ.
Грукоча гром, пужае нас, агнём маланка БЛІСКАЕ,
А ты - такая мокрая,  а ты - такая БЛІЗКАЯ.

*****

Каламбур о грозе

Спрятаться в этом саду мы с тобой почти успели,
Угощаю тебя вишнями, которые уже созрели.
Грохочет гром, пугает нас, огнём молния сверкает,
А ты - такая мокрая, а ты - такая близкая.