Веселкове небо

Петро Керанчук
Веселкове  небо,
Як  лагідна кішка.
Впливає на мене,
Просвітлює мізки.

І літнє й зимове,
Весняне й осіннє.
Червоне й лілове,
І темне, і світле.

Усяке спрямляє,
Завитки недоречні.
Красу надихає,
У думи сердечні.

Добрішає серце,
Душа веселіє.
І зло перетреться,
І злість оніміє.

Веселкове  небо,
Мов  чаша  Господня.
Змиває проблеми,
Вчорашні й сьогодні.

І я здоровіший,
Бо в помислах чистий.
Від заздрощів вічних,
В нім душу очистив.