Каламбур на беларускай мове - 28

Леонид Ганчаров
Каламбур пра сабаку - суку ганебную

Сабака цяўкаў, шпарка нёсся, як ПАДПАЛЕНЫ,
На бруднай шэрай поўсці - жоўтыя  ПАДПАЛІНЫ.
Жыццё ганебнае яму - не   ПРЫЗ, А  БАЧЫЛІ
Усе знак "СУКА", што да шыі ПРЫСАБАЧЫЛІ.

*****

Каламбур о кобеле - суке позорной

Кобель тявкал, быстро нёсся, как подожжённый,
На грязной серой шерсти - жёлтые подпалины.
Жизнь позорная ему - не приз, а видели
Все знак "СУКА", что к шее присобачили.