Каламбур на беларускай мове - 27

Леонид Ганчаров
Каламбур Івана-жабрака аб сустрэчы з жабай

Не сустрэне тут болей такіх ЖАБ  РАКА.
Цалаваць, мілаваць - ГЭТА Ж АБАВЯЗКОВАЯ
І грашовая справа: мяне, ЖАБРАКА,
Зробіць ураз багачом ГЭТА  ЖАБА  ВЯСКОВАЯ.

*****
Каламбур нищего Ивана о встрече с жабой

Не встретит здесь больше таких  жаб  река.
Целовать, миловать - это же обязательное
И денежное дело: меня, нищего,
Сделает враз богачом эта жаба деревенская.