Далi буде

Валео Лученко
Все нижче та нижче вечір лінію опускає,
як той старий, що на плечі клумака посадив,
але сил не має його дотягнути додому.
Солома сіріє, дощі полощуть нескошену конюшину, себто отаву.
А я скучаю за тобою, мила. І вдіяти нічого не можу,
бо мій дзен-буддизм десь отам - під хвостом у Крутя...
На пОкуті - миска. Під піччю - баняк і цебер.
Тра щось робити та ніц не хочу.
Вже б і свічки запалити. Але ж які барви отам, де Ярило сідає!
Не правда, що в хижці моїй одиноко. Тут зілля, що ми збирали.
Твої рушники, сорочка. Тут пахне тобою. Тут ти присутня.
Я подумки поцілую під гривкою шию твою теплу.
Почую, як ти відчула мене у криївці своїй від світу.
Людині потрібно мало, щоб тіло жило затишно.
От тільки любові не буває багато,
її б океан вмістити
у серце
і дарувати лісам, озерам, струмкам у глибоких дебрах,
звірятам, птахам, зміям, дельфінам
і котикам на колінах...

P.S.
далі буде...