Трагедiя i подвиг в одночас

Петро Керанчук
Трагедiя і подвиг в одночас,
Народами в одній борні вершились.
Народний фронт з фашизмом у  боях,
 Від рабства нам майбутнє захистили.

Кінець поклали загарбницькій війні,
Історія висвітлює роки нам.
Давно для покоління мирні дні,
За них бійці розрахувалися життям.

Трагедією світові війна,
А  подвигом здобута Перемога.
Роздала   по заслугах  всім вона,
Героям – славу,  зрадникам – стидобу!

Перед захисниками нашими в боргу,
Їх подвиги ми мусим пам’ятати.
Вшановуючи доленьку свою,
Вкраїни долю, як предки, захищаймо.