Перед раннеюю весною...

Алексей Бинкевич
* * *

Перед раннею весною
Зимний март в большом долгу.
Задубела под  сосною
Галка в девственном снегу.
А сородичи в тревоге
На просаненной дороге
В одеяньях слишком строгих
Кличут белую пургу.

И не пахнет тут весною.
Тело галки под сосною
Задубело на снегу.
1965


* * *
Перед ранньою весною
Зимний березень в боргу.
Мертва гава під сосною
На незайманім снігу.
А живії на морозі,
На просаненій дорозі
Лементують у тривозі,
Накликаючи пургу.

Ще й не пахне тут весною.
Мертва гава під сосною
Задубіла на снігу.
1965