Свiт

Дьюти Фри
Світ злий,
Світ добрий,
Світ неволя… -
Багато можна ще про світ сказати,
Та все одно, у кожного в цім світі своя доля,
І кожен мусить світ собі пристосувати.

Хтось - лиш на користь, лиш за гроші
Лише для себе і собі...
А що ж дістанеться мені?
Чи ці поля безкраї й голі?
Чи сум тривог мерців живих?
Чи лишень тільки моя доля,
Й зневіри лють до всіх "благих"...

Таке життя, такий цей Світ -
Як марево в Північнім сяйві, -
Лише поманить, розчулить...
Враз зробить грубим, неохайним.