Вдихаю оксамит духмяних трав. укр

Людмила Петрук
Вдихаю оксамит духмяних трав
У вересневих променях стожарів...
З гори скотився ранішній туман
І поцілунком сонечко захмарив...

А серце, -  що з ним відбулося?
Воно полинуло в казковий небокрай,
Де жовте з мовчазним переплелося,
Де, ще по-літньому, співає водограй...

Де яблуневий мед з гілок спадає
І лози  виноградні налилися,
Там ранок зорі у росі купає,-
Дає їм чистої води, щоб напилися...

Ще павутиння з вітром заграє,
Чіпляючись за сонячні діброви...
То літо бабине до осені іде
І прикрашає всі її  дороги...