Чого шукаю?

Любовь Берегиня
Чого  шукаю я в поезії? –
Щоби не дряпала до крові
Словами мстивої агресії,
А гріла вогником любові…

Щоб тиша світлим ручаєм,
Ласкавим, лагідним, осяйним
Стікала в душі нам віршем
Оптимістичним, життєдайним…

Ось що завжди у ній шукаю –
Тепло душі й проміння Віри –
Й цього ж від себе вимагаю
В житті і від своєї ліри…

02.10.12