Валги ловнясь. Опускается снежок

Марьша
Иденьди.                Детям.



Коса эряй ковнясь,                Где живёт месяцок,
Тоста валги ловнясь.                Оттуда  опускается снежок.
Эзганза мон кяленьдян,                По нему я брожу,
Кельмода аф пеленьдян.                Холода не боюсь.

Ковнясь верьде ваны,                Месяцок сверху смотрит,
Валда   тейнк  пани.                Свет нам посылает.               
Тяштенятне пиндолдыйхть                Звёздочки блестят,
Кода ёмлакс, кинголдыйхть                Балуются , как дети.
               
Якшам Атясь якай,                Дед Мороз ходит,
Эи вальмас чакай.                В замёрзшие окна стучит.
Удома аф мадонды,                Спать не ложится,
Мельганза фальхть кадонды.                За собой  сугробы оставляет.