Не ме ревнувай

Йорданка Господинова
Не ме ревнувай от дъжда в косите,
когато теб те няма, той ме гали,
от песните на птиците долита
дарява ми мечтите си – корали…

От вятъра не ме ревнувай! Влюбен е
в очите ми, по тебe теменужени…
Оставиш ли ме, знай, ще се изгубя
из многото ти нощи недолюбени.

Не се мери с морето - мъдър старец.
Хлапашки ме докосва. То е чисто.
Така дълбоко страсти в мене пали
желае ме с вълните си от бисери…

Звездите с жаден поглед ме събличат
и дръзко покоряват мойте нощи.
Когато теб те няма, ме обичат,
и до леглото ми танцуват боси…

Не ме ревнувай в полунощ от месеца -
мой чернолик и верен обожател -
говори ми за теб... тъй сладкодумен е -
съветва ме като добър приятел.


Не ме ревнувай, тихичко поискай ме.
с дъгата си ще ти даря прибоя,
секунда-две – да се почувствам истинска
щом те обичам – вечно ще съм твоя.

ПОДСТРОЧНИК
Не ревнуй меня

Не ревнуй меня к дождю в волосах
Когда тебя нет, он меня ласкает,
Из птичьих песен прилетает
И дарит мне свои мечты – кораллы…

К ветру не ревнуй меня! Влюблен он
В мои глаза, из-за тебя фиалковые…
Если бросишь меня, то знай, что я потеряюсь
Во множество твоих ночей, оставшихся без любви.

Не равняйся с морем – мудрым старцем,
По мальчишески меня касаясь. Оно чисто.
Так глубоко во мне страсти разжигает
И желает меня через свои жемчужные волны…

Звезды раздевают меня с жадным взором
И дерзко покоряют мои ночи.
Когда тебя нет, они меня любят
И у постели моей танцуют босиком…

Не ревнуй меня к луне в полночь-
Мой чернолицый и верный поклонник.
Говорит мне о тебе – так она сладкоречива.
Советует мне как добрый друг.

Не ревнуй , потихоньку пожелай меня.
Своей дугой я подорю тебе прибой,
За секунду-две – хочу быть настоящей
Раз тебя люблю – я буду вечно твоей.