пам ятi зима

Василь Роман
"Печать на пам'яті - це дим і віск,
 подвійно мідь дзвенить,
 і сніг - єдина барва ока"

                Oeri
 
нема розгадок - жінка золота
 в тропічну ніч із опахалом плине
 і квітнуть зорі мов п’янкі жарини
 і в скроні хвиля б’є як марнота
 виписує в клітинки слово з піни
 краплинами збігаються хвилини
 і зібгана у крилах висота
 і ти не той і «та» уже не та
 а скільки того літа - раз і спас:
 і не спасуть ні яблука ні маки
 й торішнє листя зібране на млаках
 чекає процедур як жінка спа
 по жилах тіла зОлота сіртаки
 ховають таїни холодні знаки
 і в па-де-де впаде правічне «па»
 немов колосся житнього снопа

 ...і головою розбиваєм стіни -
 манкурти прагнуть крові - де той (к)Рим?
 і не мовчи-кричи
 чи
 вічне говори
 як «отче наш» - як от чи... зміни_міни
 прийдуть з низів а не з «пеньків з гори»
 як осені безжальні кольори
 і неба триб і тризуб жовто-синій
 де в лініях - життя без паралельних ліній
 ламається неначе алюміній
 нема розгадок - правди слів нема
 коли у душах пам’яті зима