Слiпа

Августина Остров
Я замовчу… так дико, ненаситно
В душі моїй сліпая опинилась
І ходить помацки гогочучи по ній
Лише ціпком по всім кутам би билась.

Навіщо ти прийшло сліпе дівча,
Чи мало краю поза моїм домом?
Я й так ледь бачу вже своє життя,
Як після бою із холерним мором.

Ну йди вже, йди, я руку простягну.
Кому тебе любити перезрілу?
Накину сльози на сердешную мою
Та гірким співчуттям тебе омию.