Каламбур на беларускай мове - 33

Леонид Ганчаров
 Каламбур пра Жанну і ажана, пра бялізну колеру ажыны і каханне па-французску

 Хтось любіць белую ці чорную, А   ЖАННА
 Бялізну носіць - колер, як ажына СПЕЛАЯ...
 Учора ноччу, ашчаслівіўшы  АЖАНА,*
 Сказала Жанна: "Па-французску лоўка СПЕЛА   Я!.."

 *****
 Каламбур про Жанну и ажана, про бельё цвета ежевики и любовь по-французски

 Кто-то любит  белое или чёрное, а Жанна
 Бельё носит - цвет, как ежевика спелая.
 Вчера ночью, осчастливив  ажана,
 Сказала Жанна: "По-французски ловко спела я!.."

 * ажан - французский полицейский