Осенний день. Лина Костенко

Валентина Агапова
Осенний день, осенний день, осенний!
О синий день, о синий день, о синий!
Осанна осени, о грусть! Осанна.
Ужель то осени пора! – той самой.

Уже и астры полегли, зайдясь от боли.
Ковёр из птиц летит вдали над чистым полем.
Багдадский вор, тепло украв, похитил лето.
Кузнечик плачется из трав – все песни спеты.

Оригинал

Осінній день, осінній день, осінній!
О синій день, о синій день, о синій!
Осанна осені, о сум! Осанна.
Невже це осінь, осінь, о! – та сама.

Останні айстри горілиць зайшлися болем.
Ген, килим, витканий із птиць, летить над полем.
Багдадський злодій літо вкрав, багдадський злодій.
І плаче коник серед трав – нема мелодій.

Фото автора