М. Цветаева На плече... M. Tsvetayeva On the Right

Хабибулло-Евгений Киселев
На плече моём на правом
Примостился голубь-утро,
На плече моём на левом
Примостился филин-ночь.

Прохожу, как царь казанский.
И чего душе бояться -
Раз враги соединились,
Чтоб вдвоём меня хранить!



On the right shoulder of mine
A dove perched himself – ‘tis morning,
On the left shoulder of mine
An owl perched himself – ‘tis night.


Pass I like a king of Kazan.
Why should a soul of mine be fearful,
If the enemies united
To secure me together!