Wislawa Szymborska Negatyw - Pl-Ua -

Валео Лученко
Віслава Шимборська

НЕГАТИВ

На бурому небі
хмарка – іще буріша,
в чорній рамочці сонця.

Ліворуч, – чи може праворуч –
біла галузка черешні з чорним цвітом.

На обличчі твоєму темнім – яскраві відтінки.
Ти сидиш за столиком,
поклавши на нього попелясті руки.

Справляєш враження духа,
що виволать прагне живих.

(Позаяк я ще належу до них,
то мушу з'явитись і вистукати:
"добраніч" або "добридень",
"прощавай" чи "вітаю".
І не шкодувати питань на жодну відповідь,
стосовно життя
чи бурі перед затишком).

Wislawa Szymborska
NEGATYW

Na niebie burym
chmurka jeszcze bardziej bura
z czarna obwodka slonca.

Na lewo, czyli na prawo,
biala galaz czeresni z czarnymi kwiatami.

Na twojej ciemnej twarzy jasne cienie.
Zasiadles przy stoliku
i polozyles na nim poszarzale rece.

Sprawiasz wrazenie ducha,
ktory probuje wywolac zywych.

(Poniewaz jeszcze zaliczam sie do nich,
powinnam mu sie zjawic i wystukac:
dobranoc, czyli dzien dobry,
zegnaj, czyli witaj.
I nie skapic mu pytan na zadna odpowiedz,
jesli dotycza zycia,
czyli burzy przed cisza.)