Руйнацiя. Без тебе

Олеся Украинка
Думки  розпадаються  на  тони,  напівтони,
холодне  повітря  поглинає  дикі  звуки.
Голосіння  перетворюється  на  стони,
і  знову  опускаються  тонкі  руки.

Втома  охоплює  сутулі  плечі,
порожнеча  заповнює  біле  тіло.
Стали  пустими  й  тихими  мої  речі,
я  більше  не  можу  робити  те,  що  раніше  вміла.

Без  тебе  -  моє  життя  як  після  кількох  воєн  -
спустошене  й  перетворене  на  пустелю.
У  думках,  у  снах,  у  мріях  моїх  -  нас  двоє,
а  насправді  лежу  одна  і  дивлюсь  у  стелю.

Без  тебе  -  мої  думки  моєму  ж  серцю  ворожі.
Не  знаю,  чи  коли  зможу  оцю  руйнацію  зупинити.
І  хоч  ми  з  тобою  такі  далекі  й  такі  несхожі,
я  не  перестану  ніколи  тебе  любити.