Опомнись, мир. укр

Людмила Петрук
Схаменися, світу.

Схаменися, світу,- озирнись навколо!
Бачиш, сонце світить?Скажеш : Що такого?
А навколо смерть та війна вирують,-
Навіть, діточок малих не жалкують...

Та пани рабів своїх батогом катують,-
Наче ворожнечі, країну руйнують...
І тремтить вода гірка, як полин...
Що то за життя посеред руїн?

Схаменися, світу!- Нам не до війни...
Хай розквітнуть квіти, виростуть сини,
Ластовинки — дочки защебечуть знов,
Прийде Божа ласка і свята Любов.