Красимир Георгиев. Воспоминание. пер. с болгарског

Андрей Урсулов
Красимир Георгиев
СПОМЕН ЗА УТРОБАТА

Свит в лодката, плувам сред океана между дъното и небето.
Тихо е, намирам се в окото на бурята.
Преди да достигна до острова, ще измине цяла вечност.
Всичко останало ще бъде мимолетно.