Дёрн Из Игоря Муратова

Алексей Бинкевич
Дёрн

Пока крышкой ещё не накрыли мой гроб
И венки не поднесены к яме,
Почему бы на встать мне, вогнав вас в озноб,
И - на волю - полями, гаями?

Иль топтать мне траву, иль травой прорасти,
Иль летать, иль прославить бескрылость?
Нет, не встану, как жить без мечты? Бог, прости.
А над ней уже крышка закрылась.

19 января 1973,
из не публиковавшегося


РЯСТ 

Поки віко трунове ще біля труни,
А надгробні вінки біля ями,
Чи не встати мені — та й на всі сторони,
Геть за цвинтар полями, гаями?

Чи топтать мені ряст, чи травою рости,
Чи літати, чи славить безкрилість?
Ні, не встану з труни: ліньки йти без мети,
А над нею вже віко закрилось.

19 січня 1973,
з недрукованого