Сегодня всё фальшиво... Из Игоря Муратова

Алексей Бинкевич
* * *

Сегодня всё фальшиво: в дебрях ночи
Не спится галкам — чересчур шумны.
И месяц сделал вид, как будто хочет
Двор осмотреть наш, глядя с вышины;

Вот лужа серебром блестит радушно,
Лелея цель — за горизонт мечты,
И, будучи всё время равнодушной,
Ревнивицею притворилась ты.

1971




* * *

Сьогодні все фальшиве: сонні ґави
Вдають, що заклопотані вони;
Придурюється місяць, що цікаво
У двір наш зазирати з вишини;

За срібну видає себе калюжа,
Дрібненька ціль — за обрії мети,
Й до мене, ось вже стільки літ байдужа,
Ревнивою прикинулася ти.

1971