Печально и просто... Лина Костенко

Валентина Агапова
В дни, что прожиты грустно и просто,
Было всё, как нетронутый снег.
Черноглазым желанным гостем,
Я ждала, ты придешь ко мне.

Задержался, пришёл не скоро.
Было горько - обид не коплю.
В ту, для сердца недобрую, пору
Я другому сказала: «Люблю…».

Он меня возносил до неба -
Синевою дышала, любя.
Ты давно даже в мыслях не был -
Не хотелось обидеть тебя…

А бывает, замру на месте,
Простираю руки без слов,
Словно жду запоздалой вести
Из неведомых мне краёв.

Есть для сердца путь к исцеленью -
Поскорее забыть про зло,
Чем всю жизнь пребывать в сомненьях,
Что иначе всё быть могло.

Оригинал
В дні, прожиті печально і просто,
Все було, як незайманий сніг,
Темнооким чудесним гостем
Я чекала тебе з доріг.

Забарився, прийшов нескоро,
Марнувала я дні в жалю,
І в недобру для серця пору
Я сказала комусь: «люблю…».

Хтось підносив мене до неба,
Я вдихала його, голубе,
І не думала вже про тебе,
Щоби цим не образить тебе.

А буває – спинюсь на місці,
Протягаю руки без слів,
Ніби жду чудесної вісті
З невідомих нікому країв.

Є для серця така покута –
Забувати скоріше зло,
Аніж те, що мусило бути,
І чого в житті не було.

Иллюстрация из Интернета