На западе и ягодно, и... Из Игоря Муратова

Алексей Бинкевич
* * *

На западе и ягодно, и радостно,
Вот так всегда б... Домой мне неохота.
Как весело,
         приятно,
                даже сладостно
Ловить на слух мне дятлову работу.
И  почему в густой дубовой заросли,
Лишь стук услышу — сердце замирает?
Ведь есть поверье: дятлы не от старости —
От сотрясенья мозга
                умирают.

1 августа 1972




* * *

На заході барвисто, ясно, ягідно,
Отак би — вік. Не хочеться додому...
Як весело,
          як затишно,
                як лагідно
Ловити слухом дятлову невтому.
Чому у гомінкій дубовій зарості
Мені ті звуки мирні серце крають?
Чи не тому, що знаю:
                не від старості —
Від струсу мозку
                дятли
                помирають.

1 серпня 1972