Судьба однолюба, Из Игоря Муратова

Алексей Бинкевич
Пусть ненормальный, подкаблучник, – скажут,
А он,  как заколдованный – одну,
Одну избрал, одну лишь любит, даже
Сильнее полюбил за седину.

У однолюба счастье странно, ибо:
Из одного цветка всю жизнь берёт
И яд, и мёд.
          Она – любовь-погибель,
И смерть. Он, ею преданный, – умрёт.

И хоть хвалюсь,
              хоть поступаю странно,
Я в настроенье буду – всё равно,
Мне однолюбы  ближе донжуанов,
О чём молчу, – сам однолюб давно.


Доля однолюба

Нехай собі розлюблюють, міняють,
А він, як заворожений – одну
Одну обрав,  одну кохає, навіть
Ще дужче полюбив за сивину.


Гірка й щаслива доля  однолюба:
Усе з тієї ї квітки він бере
Отруту й мед.
           Вона – любов і згуба,
І смерть  його, бо зраджений – помре.

І хоч хвалюсь,
             що все для мене – настрій,
А що він там навіє – все одно,
Не донжуану – однолюбу заздрю
Й мовчу про це, бо й сам такий давно.