Каламбур на беларускай мове - 40

Леонид Ганчаров
 Каламбур жанчыны сваёй сяброўцы

І хоць я звонку  ПАВА, Люся -
З мужчынам добрым   ПАВАЛЮСЯ.
То - уладар ён, то - ЯК  РАБ, 
А я, напэўна, рак, Я - КРАБ.
 
*****

Каламбур женщины своей подруге

И хоть я внешне пава, Люся -
С мужчиной хорошим упаду.
То - повелитель он, то - как раб,
А я, наверно, рак,  я - краб.