Б. С

Соломия Зоринская
Я звідусіль ловлю ваш погляд
З старих афіш, з журналів, із кіно
Зіщуливши легенько праве око
Ви ніби дивитись на мене крізь вікно
У просторі і в часі.

Ви дивитись на мене крізь минуле,
майбутнє вам невідоме тепер
земнії дні так  блискавично промайнули
І час з дощем ім'я  так швидко стер
З афіш Ваших незіграних спектаклів. 

Сьогодні я приходила до Вас
Та чи мене ви бачили? Не знаю..
Втім, там де ви тепер немає влади час.
Хто вартий жити вічно - не вмирає.

Так, Ви змогли і смерть перемогти
Лишивши нам себе і гіркуватий  присмак самоти...