Фантазерка

Александр Сергеевич Рыбак
Я візьму тебе за руку,
Фантазерко незрівнянна,
Під наспіви завірюхи
Тобі маряться троянди.

На деревах в листопаді
Ти вбачаєш цвіт травневий,
Під романси снігопаду
Тобі сниться сад вишневий.

Ти вітаєш день казковий,
Ледь відкривши вранці очі.
В полуденну світлу пору
Бачиш гоголівські ночі.

Відчинивши вранці двері,
Бачиш лицарів - героїв,
У засніженому небі
Бачиш спалах метеорів.

В фараонській колісниці
ти летиш вночі над містом,
Щоб сузірья і зірниці
Позбирати у намисто.

Королівський бал іскриться
На віконних візерунках.
Кольоровий світ дитинства
Стережи твої малюнки.

У вагонних перестуках
Ти не чуєш розставання.
В неминучості розлуки
Тобі мріється кохання.