ГОРИ, ГОРИ, МОЯ ЗОРЯ

Константин Гай
Гори, гори, моя зоря,
Зоря любові приязна.
Для мене ти лиш заповідана.
На світі іншої нема.

Чи стелить ніч землею тихою,
Зірок без ліку в небесах,
Лише одна єдина, втіхою,
Горить у вогниках свічад.

Зоря надії благодатная,
Зоря моїх минулих днів,
Як світло віри, ти, невгасне є
В засмученій душі моїй.

Твого проміння, з неба, силою
Осяяне моє життя.
Як я спочию, над могилою
Гори, і сяй, моя зоря.