Федерико Гарсия Лорка

Марти Тамия
О, верните
крылья!
Мне пора!
Умереть,
как умерло вчера!
Умереть
задолго до утра!

Поднимусь
на крыльях
по реке.
Умереть
в забытом роднике.
Умереть
от моря вдалеке.

***

Т1емаш
дерзаде юха!
Кхаьчна сан,
Iожаллин хан!
Кхелхинчу
селханна санна!
Ца йоьг1на
1уьйре кхин ган!

Т1емашца
дахаран хичохь,
г1аьттина
юьхь- дуьхьал ваха,
Т1акха
дицдинчу хьостехь.
Х1ордана
геннахь д1а-кхалха