Про украинский язык! Посвящается Зинченко Ю. П.!

Алекс Панасюк
Я рідну мову полюбив, напевно, через  Вас,
Зуміли Ви донести й передати її вроду.
Є мова однією з найкоштовніших прикрас
І найціннішим скарбом кожного народу.

Ось так і наша – неповторна й чарівна,
Лірична, милозвучна й особлива.
Нею написані вірші Шевченка і Франка
І лиш про неї можна з гордістю сказати – справжнє диво!

Такої мови в світі більш нема,
І зберегти її задача нашого народу.
І зразу згадуються класика відомого слова:
«Як парость виноградної лози плекайте мову».

То ж ми повинні цінувати й берегти
Все те, що ми отримали у спадок.
Щоб мова наша розквітала і жила,
А не перетворилася з часом в одну із історичних  згадок.

То ж дякую Вам щиро і вклоняюся до ніг
За те, чого мене в житті навчили.
Це,певно,й є всім сенсом  вашого  життя –
Щоб діти знали рідну мову, шанували  і любили!