Who is who?

Съргъй Писатель-И-Поэт
Whose this poem and for whom?
Who will know who is WHO?
Poem 's written 2 my friends
Here I wish 'em Happy ENDS
Not Happy Birthday - Happy PLANTING
In the hundreds-ORCHID Garden
Not Happy New Year - Happy IN-OUT
Happy FISHING in the pond with TROUT!